Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks

Thursday 25 September 2014

Penggemar sambal yang tegar

Assalamualaikum wbth

Saya sememangnya penggemar sambal yang tegar

Kenapa saya cakap macam tu? Sebab saya sangat menyukai sambal  nasi lemak buatan sendiri. Hehehe. Sendiri masak sendiri pujikan. Sape lagi nak puji diri sendiri.

Walaupun saya bukan pemasak yang rajin, tetapi jika saya memasak suami dan anak pasti teruja. Mungkin jarang merasa jadi bila dapat sesekali pasti sangat mengujakan. Tu dia punya melambung puji diri sendiri. Hehehe

Hari ni jiwa bergelora bila sahabat fb saya menguploadkan gambar sambal  kegemaran saya iaitu sambal kering. Sangat lazat dimakan bersama nasi panas. Saya tak pernah masak jadi saya sangat teruja nak mencuba memasak. Nampak tak semangat saya ini? Meh saya belanja gambar dulu ye



Bahan2:

Bawang putih
Bawang merah kecil
Bawang besar
Cili kisar
Sedikit belacan
Ikan bilis
Garam
Gula
Asam jawa
Minyak secukupnya
Kentang jika suka
Kacang tanah jika suka

Cara memasak sama seperti membuat sambal ikan bilis biasa tetapi yang ini lebih garing. Sedap bangat makan bersama nasi, bubur, roti atau ratah begitu sahaja

Ok resepi dah ada. Jom try masak

------------------------------------------------------
Jom Sihat dan Berjaya, sertai kami
Bagaimana ingin menjadi ahli?

Berminat untuk mencuba vitamin terbaik di Malaysia ini
Sila hubungi saya segera :

Perunding Vitamin Anda : Noraziah Ibrahim
Pengedar Sah Shaklee Kawasan Melaka / Seremban / K.Lumpur / Cyberjaya / Putrajaya & Penghantaran Seluruh Malaysia
Shaklee ID [ No : 1066417 ]
Contact No : 010-2202578
Email : Aixiashoppe@gmail.com
FB : https://www.facebook.com/aixiashoppe

Saya merupakan Pengedar Sah Shaklee dengan ID 1066417 . Anda boleh dapatkan produk Shakle dari saya

0 comments:

Post a Comment

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Facebook Themes